Művészetként
gondolunk a fagylalt-
készítésre.
A Sissi története
A Sissi Fagylalt egy családi vállalkozás, aminek a története a rendszerváltás környéki időkre nyúlik vissza: az akkor friss házas, életüket épp csak elkezdő Koncz Andrea és János vendéglátói tapasztalat nélkül, de óriási lelkesedéssel és elhivatottsággal vette át Zamárdiban egy fagyizó üzemeltetését. Az akkori szerelem-projekt mára egy kompromisszum nélküli, sokszorosan díjnyertes fagyizóhálózattá vált általuk, olyan fagylaltműhellyé, ahol az óriási és széles választék mellett minden falatban érezni lehet a készítők szakmai alázatát és fagylaltszeretetét.
A Sissi időközben Gödöllőre költözött, ahol Andrea és János egy egykori antikváriumból varázsoltak rövid idő alatt fagyizót, és a gödöllői kultuszra utalva ekkor vették fel a Sissi nevet is. Andrea azóta hivatalos fagylaltmester lett, ma az ő kreativitását dicsérik a fagyizó különleges ízvilágú és újító fagyijai, melyek a közönség és a szakma elismerését is rendre kivívják.
A Sissi-filozófia
A Sissi a gyerekkor legszebb fagyiélményeit kívánja felidézni: a vakációt, a nagyszülőkkel töltött időket, azokat az éveket, amikor a családdal vagy barátokkal való fagyizás a nap, vagy akár a nyaralás fénypontja, ünnepi pillanata volt.
Mindezek mellett a változó fogyasztási szokások, a gasztronómiában tapasztalható vendégigény-fejlődés által nyújtott új kihívásokkal is örömmel néz szembe: a speciális étrendek szerint választók, a kreatív édességekre vágyók számára is bőséges kínálattal szolgál.
Koncz Andrea, alapító, tulajdonos
Koncz Andrea több mint 30 évvel ezelőtt került először közelebbi kapcsolatba a fagyival. Akkor hét éven keresztül foglalkozott fagylaltkészítéssel, majd teljesen más irányba fordult az élete. Gyermekei születésével az egészséges táplálkozás iránti szenvedélye felerősödött, és mikor újra elkezdett egy saját fagylaltozóról álmodozni, elhatározta, hogy kizárólag az egészséges, tiszta alapanyagok felhasználásával fog fagyidesszerteket készíteni.
Gödöllő főterén nyitotta első Sissi fagyizóját, fagylaltüzemet hozott létre, és folyamatosan dolgozta ki a ma már közel száz tételből álló markáns fagylalt kínálatát.
Az évek során országosan egyre több helyen nyitott Sissi termékeket kínáló fagylaltozót, és számtalan elismerést, díjat nyert (többek között:
Az Év Fagylaltja Díj 2021, Balaton Fagyija díjak).
Mindez büszkeséggel tölti el, valamint fontos számára, mert a díjak azt mutatják, hogy jó úton jár; de sokkal nagyobb sikernek érzi azt, hogy a fagylaltozói előtt folyamatosan hatalmas sorok állnak és az emberek nagyon szeretik a termékeit – ez a legfőbb visszajelzés számára.
Miért a Sissi fagyi?
Kiváló minőségű és természetes alapanyagok.
Modern technológiával, kézműves igénnyel készített fagyik.
Kreativitással készül; szív, lélek és fantázia van a fagylaltokban.
Klasszikus értékek megőrzése mellett innovatív, újító és az aktuális trendeket követi.
A fagyizást közös élménnyé nemesíti.
Fagyik és alapanyagok
A Sissi fagylaltjai nagy volumenben is kézműves odafigyeléssel, magas szakmai tudással és a legjobb alapanyagból készülnek, ezért telt, gazdag ízűek, gusztusos, természetes színűek. A valódi alapanyagból, el nem spórolt munkával készített Sissi-fagyik nem habosítottak, nem olvadnak és nem is esnek össze pillanatok alatt.
A Sissi fagyijai magas minőségűek, a készítők mind az alapanyagok tekintetében, mind a gyártás során kompromisszumok nélkül keresik a legjobbat: a gombócokban minden benne van, ami a legjobb minőségű főzött fagyiba kell, viszont semmi odaillőnek nincs helye. A tejes-tejszínes alapú fagyikban valódi tej, tejszín, túró, vaj van, a Sissi fagyik gyártásakor nem használnak különféle növényi alapú cukrászkrémeket, margarint, tojáspótló anyagokat sem, ezért ezek a fagyik selymesek, krémesek, gazdag ízűek és tartalmasak.
A Sissi gyümölcsfagyijai kizárólag természetes alapanyagokból, kiemelkedően magas gyümölcstartalommal készülnek, ízük a valódi gyümölcs hűsítő és friss zamatát adja vissza.
Minden gombóc hagyományos eljárással készül; olasz jellegű, főzött fagyit kínál a Sissi, melyek előállítása során nem alkalmaznak térfogatnövelő, habosító eljárásokat sem.
A Sissi fagyik alapanyagait kizárólag a legmegbízhatóbb forrásokból szerzik be. A hozzávalók részben Olaszországból érkeznek, egy részüket – például a diót, dinnyét, barackot – közvetlenül magyar termelőktől vásárolják.
A Sissi kreatív fagyikülönlegességeinek egyéb összetevői, díszítőelemei (magkrémek, pirított magok lekvárok, piskóták, csokoládédíszek) szintén a saját műhelyben, kézműves módszerekkel készülnek.
DÍJAINK
Országos „Igazmondó” Fagyi Verseny
2017 – Aranyérem
Országos „Igazmondó” Fagyi Verseny
2017 – Szakmai díj
Országos „Igazmondó” Fagyi Verseny
2018 – Különdíj
Év Fagylaltja verseny
2020 – Bronzérem
Év Fagylaltja verseny
2021 – Ezüstérem, Közönségdíj / Ikon borászat különdíj / Erdő-mező kategória Ezüstérem
Balaton fagyija verseny
2022 – Fődíj
Év Fagylaltja verseny
2023 – szakmai szervezetek különdíja
Balaton fagyija verseny
2023 – Különdíj
Fagylalt Kaland
2024 – Aranyérem