Az Év Fagylaltja 2021 közönségdíját, a szakmai zsűri ezüstérmét, a Vadászati Világkiállítás “erdő- mező” kategóriájának második helyét, a régió kiváló fagylaltja elismerést, valamint egy különdíjat, így a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete versenyének legtöbb díját hozta el a Sissi Fagyizó!

Koncz Andrea és csapata idén a “Balzsamos sült áfonya lágy kecskesajttal” kreációjával nyerte el a közönség első helyét és a szakmai ezüstérmet.

A Vadászati Világkiállítás alkalmából megrendezett erdő- mező kategóriában a “Szelíd kende.r vad szederrel” alkotás az előkelő második helyen végzett.

Az idei sikerrel tovább bővült a Sissi Fagyizó díjnyertes fagylaltjainak kínálata, melyeket Gödöllőn, Veresegyházon, Budapesten és hamarosan a legújabb Sissi Fagyizóban, Balatonakarattyán is megkóstolhatnak a minőségi fagylaltok szerelmesei!

Várjuk Önöket nagy-nagy szeretettel!

 

 

ÉV FAGYLALTJA VERSENY 2021.

Sajtóközlemény

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2021-ben ismét rendhagyó módon rendezte meg a nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt.

A verseny célja a hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, ezáltal is igényt támasztva az emberekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt.

Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás tiszteletére idén egy új kategóriában is nevezhettek a versenyzők olyan fagylaltokkal, melyek jellegzetes, meghatározó ízei Magyarország erdeiben és mezein megtalálható összetevőkből erednek.

Az eredetileg május végére tervezett esemény fesztivál jelleggel idén sem volt megrendezhető, ezért a tavalyi évhez hasonlóan régiós elődöntők után – ahol kész fagylaltokkal kellett indulni – az Ipartestület székházában tartották meg a döntőt, amikor a tanműhelyben kellett helyben fagyasztaniuk a versenyzőknek.

Az Év Fagylaltja versenyre idén a két kézműves kategóriában 63 fagylalt nevezett, mellettük a fagylalt alapanyag gyártók, forgalmazók kategóriájában 17 fagylalt mérette meg magát. Kötelező íz idén sem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának.

A döntőbe a kézműves kategóriákban 20 fagylalt került, melyeket a versenyzőknek a zsűri jelenlétében kellett elkészíteniük.

A nagyon erős mezőnyben a következő eredmények születtek:

„I.” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye

Ebbe a kategóriába olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, ami természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal, és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek.

• Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese:

Bíborka – Fehér Gergő (Cafe One, Békéscsaba)

• Ezüstérem:

Balzsamos sült áfonya lágy kecskesajttal – Koncz Andrea (Sissi Fagylaltozó, Gödöllő)

• Bronzérem:

Édes tejföl Cumberland mártással – Márton Brigitta (Bagaméri Fagylaltozó, Balatonfüred)

„II.” „Erdő-mező ízei” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye

• Aranyérem:

Rozmaringos-málnás étcsokoládé – Nagy László (Marcipán Cukrászda, Dunaföldvár)

• Ezüstérem:

Szelíd kender vad szederrel – Koncz Andrea (Sissi Fagylaltozó, Gödöllő)

• Bronzérem:

Mezei kakukkfütty – Reif Ferenc (Dock Cukrászda, Polgárdi)

„C” kategória: alapanyaggyártók, forgalmazók versenye

• Aranyérem:

Fehérkávé sós karamellel – Kádár Ferenc (m-GEL Hungary Kft.)

• Ezüstérem:

Caffé Corretto con Pistacchio – Szendrei Attila (PreGel Magyarország Kft.)

• Bronzérem:

Álom luxuskivitelben – Nagy László (Békás Kft.)

Különdíjak:

• Közönségdíj:

Balzsamos sült áfonya lágy kecskesajttal – Koncz Andrea (Sissi Fagylaltozó, Gödöllő)

• Szakmai szervezetek különdíja

Mezei kakukkfütty – Reif Ferenc (Dock Cukrászda, Polgárdi)

• IKON borászat különdíja:

Balzsamos sült áfonya lágy kecskesajttal – Koncz Andrea (Sissi Fagylaltozó, Gödöllő)

Bővebb információ:

Selmeczi László +36 70 977 0050, Erdélyi Balázs +36 30 549 4000

A verseny támogatói: ITM, Egy a Természettel Nonprofit Kft.