Az Év Fagylaltja 2021 közönségdíját, a szakmai zsűri ezüstérmét, a Vadászati Világkiállítás “erdő- mező” kategóriájának második helyét, a régió kiváló fagylaltja elismerést, valamint egy különdíjat, így a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete versenyének legtöbb díját hozta el a Sissi Fagyizó!
Koncz Andrea és csapata idén a “Balzsamos sült áfonya lágy kecskesajttal” kreációjával nyerte el a közönség első helyét és a szakmai ezüstérmet.
A Vadászati Világkiállítás alkalmából megrendezett erdő- mező kategóriában a “Szelíd kende.r vad szederrel” alkotás az előkelő második helyen végzett.
Az idei sikerrel tovább bővült a Sissi Fagyizó díjnyertes fagylaltjainak kínálata, melyeket Gödöllőn, Veresegyházon, Budapesten és hamarosan a legújabb Sissi Fagyizóban, Balatonakarattyán is megkóstolhatnak a minőségi fagylaltok szerelmesei!
Várjuk Önöket nagy-nagy szeretettel!
ÉV FAGYLALTJA VERSENY 2021.
Sajtóközlemény
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2021-ben ismét rendhagyó módon rendezte meg a nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt.
A verseny célja a hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, ezáltal is igényt támasztva az emberekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt.
Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás tiszteletére idén egy új kategóriában is nevezhettek a versenyzők olyan fagylaltokkal, melyek jellegzetes, meghatározó ízei Magyarország erdeiben és mezein megtalálható összetevőkből erednek.
Az eredetileg május végére tervezett esemény fesztivál jelleggel idén sem volt megrendezhető, ezért a tavalyi évhez hasonlóan régiós elődöntők után – ahol kész fagylaltokkal kellett indulni – az Ipartestület székházában tartották meg a döntőt, amikor a tanműhelyben kellett helyben fagyasztaniuk a versenyzőknek.
Az Év Fagylaltja versenyre idén a két kézműves kategóriában 63 fagylalt nevezett, mellettük a fagylalt alapanyag gyártók, forgalmazók kategóriájában 17 fagylalt mérette meg magát. Kötelező íz idén sem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának.
A döntőbe a kézműves kategóriákban 20 fagylalt került, melyeket a versenyzőknek a zsűri jelenlétében kellett elkészíteniük.
A nagyon erős mezőnyben a következő eredmények születtek:
„I.” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye
Ebbe a kategóriába olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, ami természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal, és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek.
• Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese:
Bíborka – Fehér Gergő (Cafe One, Békéscsaba)
• Ezüstérem:
Balzsamos sült áfonya lágy kecskesajttal – Koncz Andrea (Sissi Fagylaltozó, Gödöllő)
• Bronzérem:
Édes tejföl Cumberland mártással – Márton Brigitta (Bagaméri Fagylaltozó, Balatonfüred)
„II.” „Erdő-mező ízei” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye
• Aranyérem:
Rozmaringos-málnás étcsokoládé – Nagy László (Marcipán Cukrászda, Dunaföldvár)
• Ezüstérem:
Szelíd kender vad szederrel – Koncz Andrea (Sissi Fagylaltozó, Gödöllő)
• Bronzérem:
Mezei kakukkfütty – Reif Ferenc (Dock Cukrászda, Polgárdi)
„C” kategória: alapanyaggyártók, forgalmazók versenye
• Aranyérem:
Fehérkávé sós karamellel – Kádár Ferenc (m-GEL Hungary Kft.)
• Ezüstérem:
Caffé Corretto con Pistacchio – Szendrei Attila (PreGel Magyarország Kft.)
• Bronzérem:
Álom luxuskivitelben – Nagy László (Békás Kft.)
Különdíjak:
• Közönségdíj:
Balzsamos sült áfonya lágy kecskesajttal – Koncz Andrea (Sissi Fagylaltozó, Gödöllő)
• Szakmai szervezetek különdíja
Mezei kakukkfütty – Reif Ferenc (Dock Cukrászda, Polgárdi)
• IKON borászat különdíja:
Balzsamos sült áfonya lágy kecskesajttal – Koncz Andrea (Sissi Fagylaltozó, Gödöllő)
Bővebb információ:
Selmeczi László +36 70 977 0050, Erdélyi Balázs +36 30 549 4000
A verseny támogatói: ITM, Egy a Természettel Nonprofit Kft.