A Sisi Alapítvány – Erzsébet Királyné megkoronázásának 150. évfordulója tiszteletére – két látványos eseményt rendezett meg június első hetében Gödöllőn. A Sisi kedvenc bora elnevezésű megmérettetés a Táncsics Mihály úti Villa Grande Prémium Rendezvény Centrumban zajlott le, ahol a Csubák-testvérek Tokaji Essencia (natur) borát ítélték a legjobbnak a kitüntető cím elnyerésére.

A Sisi Alapítvány 2017. június 8-án szervezte meg Gödöllőn a Sissi Fagyizóban a II. Országos „Igazmondó” Koronázási Fagyi versenyét.A versenybe nevezők termékeit szakmai, társadalmi és gyermek zsűri bírálta el. A Szakmai zsűri elnöke Dr. Gundel János professzor úr a Budapesti Gazdasági Egyetem korábbi tanszékvezetője volt. Tagjai pedig Szamos László és Farkas Elemér. A Társadalmi zsűrit, Oszvald Marika, Bay Éva, Ócsay Juli, a Ju és Zsu Társulat vezetője, Joshi Barath, Klausmann Viktor és Fekete Zoltán, az Iparos Újság főszerkesztője erősítette.

A Gyermek zsűri pedig az országos rajzpályázaton elért eredményeik alapján bejutott, és gödöllőiek voltak a tagok.

A rendezvény a császári – királyi pár és családjuk bevonulásával kezdődött, mialatt Ócsay Juli a Kék-Duna keringőt énekelte. Majd az ünnepi beszédek után, elkezdődött a versenyfagylaltok pontozása.

A Szakmai, Társadalmi és Gyermek zsűri együttes döntése alapján a versenyt a gödöllői Sissi Fagyizó és munkatársai által készített Rákóczi túrós fagylalt nyerte el.

A Sisi Alapítvány kuratóriuma Szamos László Urat a Fagyi Nagykövetévé nevezte ki, mely cím a magyar kézműves fagylaltot népszerűsíti és felhívja a figyelmet a rossz minőségű, fagylaltnak nem nevezhető édesség veszélyeire. 2018-ban ezt a díjat Szamos László Úr által választott személy kapja meg, akinek szintén fontos ez az üzenet, hogy eljusson minél több emberhez.

A zsűri kóstolásának befejezése után, a versenyfagylaltokat kedvezményes áron lehetett megvásárolni, melynek bevételéből összegyűlt 80.500.- forintot, támogatásként a Tessedik Sámuel Családok Átmeneti Otthona kapta, melynek képviselője Karácsony Terézia vehetett át.

A II. Országos “Igazmondó” Fagyi-verseny eredménye:

  1. helyezett: Rákóczi túrós – Sissi Fagylaltozó, Gödöllő
  2. helyezett: Pingvin – Nasi Fagylaltozó, Budafok
  3. helyezett: Spongya Bob és barátai – Sissi Fagylaltozó, Gödöllő

Szakmai díj:  Blaha Lujza tortája – Sissi Fagylaltozó, Gödöllő

Társadalmi zsűri díja: Orea – Nasi Fagylaltozó, Budafok

Közönség díj: Karamellás görög joghurt – Kapitány cukrászda, Kiskunlacháza

Gyermek Díj: Friss fuvallat – Sissi Fagylaltozó, Gödöllő

Sisi Alapítvány díja: Gödöllői álom (mentes) – Herczeg Emese és Paulovics Renáta., Gödöllő